Debatt Älmhult
Inloggad: Nej

Forum

Välj
Dåligt underhåll av cykelbanor En Haganäsleden för framtiden Skam åt återvinningsstationerna! Köpmangatan Skräpigt Älmhult. Projekt på gång Fiberstamnät Asfaltering Trafikljus och gula skjortor Pågående vägförändring mellan centrum och Haganässkolan, Kojans förskola, Friskis och Svettis och IKEA varuhuset? Haganäs vatten till Möckeln. Belysning för förskolebarnen Centrumtrafiken Belysning i Älmhult kvällstid. Unga kvinnor vill bo på landet. Finns det NÅGON som vet! Älmhults politiker Nytt Ikea varuhus nu! Ensamkommandeungdomar (ankarbarn) Orangeriet Enkel fråga angående protokoll Österleden? År efter år med denna isklump i Köpantunneln.. Gör lekplatserna mer barnvänliga Lekplatser och andra önskemål Tigokrati 3 Stenalukt Ris och Ros angående snöröjningen !!! Här krävs svar! Tömning av återvinningscontainrarna! TIGOKRATI 2 Politikers arvoden Bostadsfrågan Stöd vid nybyggnationer på landsbygden Hotad debattmöjlighet Tigokrati STENA - en valfråga Österledens dragning? Elljus i haganässpåret En chans för vår ungdom Skyddsjakt för hög fart runt torget Närproducerat - inte för alla? Motionspår Pardiset Norregård m fl Nu är forumet om 15-timmarsbarn i kläm stängt. GC-Väg Bökhult Marken på Norregårds Dagis!! Kommunikationen med invånarna har falerat Småskaliga vindkraftverk Arealskatt, etablerad i Älmhult Är det hus i centralorten och kojor utanför? Svar från kommunen?? Stenas dioxinredovisning Missunsam kommun Framtidsplaner i Bockatorp borde gå före Vena Utflyttad? Sportfiske inom Älmhults kommun

Dåligt underhåll av cykelbanor

Av Elizabeth Peltola | 2013-03-01
Tack för dina synpunkter! Vi är alla mycket intresserade av att kunna göra en insats för miljön.
För att underlätta för cyklande och fotgängare så är det bestämt att gång-cykelvägar är högt prioriterade vid snöröjning. Reglerna för snöröjning säger: "Detta innebär att de större trafiklederna, gång- och cykelvägar plogas först, därefter matargator, villagator och parkeringsplatser."
Denna vintern har tekniska förvaltningen lagt ner på resurser för att försöka hålla gång-cykelvägarna i bra skick. Vissa dagar har det dock varit problem när det ibland kommit många mindre snöfall, ibland under samma dag vilket ställt till med vissa bekymmer.

Om det är någon gata/cykelväg där snöröjningen inte fungerat som det är tänkt är tekniska förvaltningen tacksam om de kan få veta vilka vägar så att det kan göras bättre nästa gång.

Generellt sköts snöröjningen bra, men det finns säkert ställen där det kan bli bättre. Samtidigt måste också alla trafikanter ha förståelse för att vinter innebär vinterväglag- och därmed anpassning av hastighet etc.

Som du förstår på texten ovan är frågan prioriterad av politiken - här finns inga delade meningar mellan de olika politiska partierna.
Och därmed finns inte fog för dina synpunkter ang borgerlighetens ovilja att satsa på snöröjningen.

Med vänlig hälsning
Elizabeth Peltola
Visa alla kommentarer

Kontaktuppgifter

Webbansvarig

Ulf Mohager
tfn 0476-554 84
webmaster@almhult.se

För att skriva inlägg på Debatt Älmhult  måste du ha skapat ett konto och vara inloggad.

Logga in
Skapa användarkonto